Praktische info

FESTIVALTERREIN

pinkpop-classic-2012

Algemeen:

 • megaland-landgraafHet festival vindt zaterdag 24 Augustus plaats op het evenemententerrein Megaland in Landgraaf.
  Het adres van de locatie is: Hofstraat 13-15, 6372 XC Landgraaf
 • Het festivalterrein is geopend vanaf 11.00 uur, aanvang programma Pinkpop Classic om 12.00 uur. Kijk hier voor het tijdschema.
 • Op het festivalterrein wordt een zittribune geplaatst waar je comfortabel van het programma kunt genieten.
 • Er is geen geldautomaat op het festivalterrein aanwezig. Wel kun je bij alle bonnenkassa’s en de dagkassa betalen met je pinpas (geen creditcard).
 • Op de mini festivalmarkt is ook een Pinkpop souvenirkraam aanwezig waar items als stickers, sleutelhangers, zitkussentjes, boeken etc. te koop zijn. Ook is Thanx aanwezig met een Pinkpop Classic t-shirt stand.

Wat wel en niet mag:

Algemeen:

Bezoekers moeten zich houden aan de regels zoals die zijn afgedrukt op de achterzijde van het toegangsbewijs. De bezoekers kunnen aan de ingang worden gefouilleerd. Diegene die zich daar niet aan onderwerpt, kan de toegang geweigerd worden zonder teruggaaf van entreegelden. Kinderen onder de 12 jaar moeten onder begeleiding zijn van een volwassene. Liefst natuurlijk van de eigen ouders. Het meenemen van kinderen jonger dan 12 jaar wordt door de organisatie afgeraden ivm de risico’s die kinderen kunnen lopen op een festival. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldig entreebewijs en er zijn geen speciale tarieven voor kinderen onder de 12 jaar.

Nee, NIET toegestaan mee te nemen:

 • Drank en eten in welke verpakking dan ook
 • Glas, blik en plastic flessen
 • Gevaarlijke voorwerpen
 • Paraplu’s en parasols
 • Scootmobielen
 • Krukjes en (inklapbare) trapjes
 • Stretchers
 • Luchtkussens en andere opblaasbare meubels zoals luchtbedden e.d.
 • Gewone stoelen en banken
 • Honden en overige huisdieren
 • Flyers, stickers en ander promotiemateriaal
 • Plastic (bouw)zeil
 • Drugs
 • Spandoeken
 • Professionele foto-, audio-, beeld- en andere (opname-) apparatuur is niet toegestaan, Wij beoordelen een fototoestel als professioneel als je de lenzen kunt verwisselen. Eenvoudige (digitale-) fototoestellen zijn geen probleem.

Ja, WEL toegestaan mee te nemen:

 • Klap- of campingstoel
 • Simpele (digitale) fototoestellen
 • Vlaggenstokken (max. 2cm breed en max. 2m lang)
 • Poncho’s
 • Plaid, deken om op te zitten
 • Zonnebrandcrême

Let op! Bij twijfelgevallen e.d. beslist de leidinggevende van de security bij de ingang.

Eten & drinken:

beker-actieOp Pinkpop Classic betaal je eten en drinken met consumptiebonnen. 1 consumptiebon heeft een waarde van € 2,50. Bij alle bonnenkassa’s kun je bij tenminste 1 loket met je pinpas betalen. Eenmaal gekochte bonnen worden niet teruggenomen. Een alternatieve manier om aan consumptiebonnen te komen is meedoen aan de alom bekende Pinkpop Classic bekeractie. Voor 50 ingeleverde bekers krijg je 1 consumptiebon retour en help je mee aan recycling volgens het cradle to cradle principe, de biologisch afbreekbare bekers vormen de grondstof voor nieuwe bekers. Het beker- en draagtray inleverpunt bevindt zich naast de dranktent aan de rechterkant van het podium. Op het festivalterrein zijn belegde broodjes, friet, snacks, fruit, soft ijs, Thais en Italiaans eten te koop.

Toegankelijkheid:

Voor de mindervalide bezoeker is er een aparte verbrede ingang tot het festivalterrein. Blindegeleide honden en assistentiehonden worden toegelaten op de festivalweide. Er wordt een platform neergezet waar rolstoelgebruikers, mensen met krukken, mensen met autisme spectrumstoornissen, etc. (+ 1 begeleider) hun favoriete bands kunnen bekijken. De weg naar dit platform is volledig verhard. Het platform is vanzelfsprekend in de eerste plaats bestemd voor mensen met een handicap. Als het te druk wordt op het platform zal de begeleiders dan ook gevraagd worden het platform te verlaten. Nabij het rolstoelplatform bevindt zich een aangepast toilet. Opgelet! scootmobielen worden niet toegelaten op het terrein omwille van veiligheidsredenen. Alleen scootmobielen vanwege medische noodzaak zijn toegestaan op het Pinkpop Classic terrein.

VERVOER

Per fiets:

Gezond! Bij de ingang van het festival is een onbewaakte fietsenstalling aanwezig, de organisatie is niet verantwoordelijk voor de veiligheid van (niet opgehaalde) geparkeerde fietsen.

Per trein:

Het Pinkpopfestival is prima bereikbaar met de trein. Het festivalterrein ligt op loopafstand (15 minuten) van station Landgraaf. Wie met de trein komt, kan voordelig een combiticket kopen in de Spoordeelwinkel van de NS. Het combiticket bestaat uit een NS e-ticket Dagretour naar Landgraaf en een entreebewijs voor Pinkpop Classic. Zo’n combiticket kost maar 7 euro meer dan een normaal Pinkpop Classic ticket en daarmee kun je dus van vanaf elk station in Nederland naar Landgraaf reizen en terug.

Bestel je tickets in de Spoordeelwinkel
Raadpleeg voor de actuele informatie over de trein naar Pinkpop Classic:
www.ns.nl, www.veolia-transport.nl/limburg of www.9292ov.nl

Per auto:

Het adres van de locatie is: Hofstraat 13-15, 6372 XC Landgraaf

Komende vanuit het westen, midden en noorden van het land

Volg de A2 richting Maastricht; bij knooppunt Kerensheide afslag A76 richting Heerlen/Aachen; neem bij knooppunt Ten Esschen de afslag Heerlen/Voerendaal (N281); volg op de N281 de borden “Park Gravenrode” en NIET afslag Landgraaf. Na ca. 5 km volgt de afslag “Gravenrode / Kerkrade West” en volg vanaf de Imstenraderweg /Euregioweg de borden Megaland/Snowworld.

Komende vanuit België

Volg de A76 richting Aachen; ter hoogte van Heerlen neem je bij knooppunt Ten Esschen de afslag Heerlen/Voerendaal (N281); volg op de N281 de borden “Park Gravenrode” en NIET afslag Landgraaf. Na ca. 5 km volgt de afslag “Gravenrode / Kerkrade West” en volg vanaf de Imstenraderweg /Euregioweg de borden Megaland/Snowworld.

Komende vanuit Duitsland

Volg de A76 richting Heerlen; houdt ter hoogte van knooppunt Bocholtz de N281 richting Heerlen aan; volg op de N281 de borden “Park Gravenrode / Kerkrade West” ” of afrit Landgraaf en volg vanaf de Imstenraderweg /Euregioweg de borden Megaland/Snowworld.

Komende vanuit Maastricht

Volg de A79 richting Heerlen. Aan het einde van de A79 bij het verkeerslicht rechtsaf de N281 richting Kerkrade en Park Gravenrode. Volg op de N281 de borden “Park Gravenrode / Kerkrade West” ” of afrit Landgraaf en volg vanaf de Imstenraderweg /Euregioweg de borden Megaland/Snowworld.

Parkeren

Er is bewaakte parkeergelegenheid gecreëerd vlakbij de festivalingang. Parkeren kost € 5 per auto. Volg de aanwijzingen ter plaatse van de parkeerbegeleiders.

Buro PinkpopBrand BierCoca ColaJack DanielsGigantMegaland Landgraaf
© 2013 Pinkpop Classic